До Дня Києва співробітники Музею створили пересувну міні-виставку «Смачний Київ. 26–27 травня 2018 року виставка і майстер-класи діяли на вул. Володимирській, 6 (поряд із приміщенням Музею). Охочі мали змогу ознайомитися з історією виникнення в м. Києві перших кондитерських виробництв: кондитерської фабрики «Валентин Єфимов» (у радянські часи – фабрика «Карла Маркса», нині – «Рошен»), кондитерської і какао фабрики шоколаду та цукерок «Б.А. Семадені», кондитерських «Маркіз», «Жорж» та ін. Відвідувачі дізналися цікаві історії про «винахід» славетного «київського торту», про «сухе варення», яке з давніх часів мало неабиякий попит (відомо, що 1386 року його було спеціально доставлено з Києва на весілля литовського князя Ягайла), про те як зберігалися й продавалися цукерки і коли в них з’явився такий звичний для нас «фантик». Діти та дорослі охоче долучалися до виготовлення фантиків, пробуючи свої творчі здібності у створенні дизайну для них. |